Pe piata din domeniu, pentru persoanele fizice exista diverse solutii de a obtine bani rapid fara acte, dar, din pacate, un astfel de avantaj nu se aplica si in cazul persoanelor juridice. Pentru acesta sunt puse la dispozitie solutii de finantare ceva mai restranse, asa cum este creditul la termen sau o linie de credit imm.
O linie de credit imm reprezinta o suma de bani cu care este creditata o persoana juridica, ce este pusa la dispozitie de o institutie asa cum este Omnicredit. Aceasta ii permite clientului sa se imprumute in orice moment pana la valoarea maxima a liniei de credit. Linia de credit este asemanatoare unui card de credit, prin faptul ca soldul se reinnoieste pe masura ce imprumutatul il ramburseaza integral sau partial, astfel ca aceasta este disponibila pentru noi cheltuieli.
Un alt beneficiu al liniei de credit este faptul ca poate fi obtinut prin procedee simple, ceea ce inseamna ca ii permite companiei sa obtina creditarea de care are nevoie intr-un interval de timp mai restrans.
Linia de credit prezinta si doua avantaje care sunt incontestabile in comparatie cu alte alternative:
- este foarte flexibila, iar aceasta flexibilitate ii permite beneficiarului sa se ocupe de problemele ocazionale legate de fluxul de numerar;
- este mai putin costisitoare decat alte alternative financiare de creditare pentru persoane juridice, asadar, poate fi oferita si unor companii care au marje reduse de profit.
O companie poate sa aibe nevoie sa obtina o linie de credit deoarece, in timp, poate ajunge sa intampine diferite probleme legate de fluxul de numerar, are de efectuat plati catre salariati, furnizori si alte servicii conexe. Cresterea vanzarilor unei companii nu este niciodata ordonata si se poate intampla in mod aleatoriu, in functie de raspunsul din piata. Aceste neconcordante pot fi greu de gestionat si de multe ori te pot lasa fara numerar suficient pentru a plati furnizorii sau angajatii, inclusiv pentru a te extinde.
In momentul in care, companiile se confrunta cu probleme legate de fluxul de numerar, majoritatea proprietarilor aplica pentru o linie de credit, insa, inainte de a opta pentru o linie de credit, trebuie sa analizezi care este adevaratul obiectiv pentru care iti doresti obtinerea finantarii.
In cazul in care ai o afacere stabila, mica si cauti cea mai ieftina finantare, linia de credit este probabil cel mai bun mod de a avea banii necesari pentru plata salariilor si a furnizorilor. Daca afacerea ta este o afacere tot mai mare si ai nevoie de cea mai flexibila optiune, atunci poti lua in considerare si alte alternative, dar cu toate acestea, acestea pot fi mai scumpe in privinta dobanzii decat o linie de credit oferita de Omnicredit.