• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • +40 232 267.582 (3)

Lucrările pentru restaurarea şi reabilitarea clădirii şcolii primare Carol I, arondată Colegiului C. Negruzzi se desfăşoară în ritm accelerat. Se lucrează atât în interiorul clădirii cât şi la exterior, fiind începută restaurarea faţadelor. Operaţiune complexă şi migăloasă, refacerea decoraţiunilor exterioare este realizată cu sprijinul experţilor în monumente de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional. În acest moment, este în lucru faţada principală şi, de asemenea, faţada lateral dreapta.

Citește mai departe...

Primăria a finalizat lucrările de extindere a Liceului de Informatică „Grigore C. Moisil”. Acestea au constat în extinderea corpului A al unităţii de învăţământ şi în desfiinţarea unei magazii, în vederea accesului simultan al tuturor elevilor şcolii la procesul educaţional. Astăzi, 28 iulie, la liceul amintit, principalul partener al Primăriei în cadrul proiectului, a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului realizat prin intermediul fondurilor europene. „Liceul de informatică e un liceu bun al Iaşului. Sunt cereri destul de mari, mai ales pe zona de gimnaziu. Prin această modernizare am creat spaţii pentru laboratoare şi am reuşit astfel să degrevăm alte spaţii. Licitaţia pentru mobilier este în desfăşurare. Sper ca până pe 15 septembrie sau cel târziu până la sfârşitul anului acest spaţiu să fie şi mobilat. În prima şedinţă de Consiliu Local vom face rectificare bugetară pentru a lua şi echipamentele necesare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește mai departe...
Ieșenii pot plăti taxele și impozitele locale online prin intermediul platformei ghiseul.ro

Primăria Municipiului Iași pune la dispoziția ieșenilor o nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale, precum și alte obligații către bugetul local și central. Astfel, pe lângă posibilitatea plăților la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier (Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun, Păcurari și Frumoasa), ieșenii își pot achita taxele și impozitele online, accesând pe internet platforma www.ghiseul.ro

Citește mai departe...